AMPA Institut Joan Amigó (L'Espluga de Francolí)

divendres, 16 de setembre de 2011

TIC i futur: La importància de l’entorn digital (TIC, informàtica, Internet, xarxes socials, xarxes professional, etc.) en la formació i el futur

Apreciat/ada amic/iga,

L’AMPA de l‘Institut, amb la col•laboració de la direcció de l’Institut Joan Amigó, estem organitzant una taula rodona amb els següents continguts:
_______________________________________________________
TIC i futur: La importància de l’entorn digital (TIC, informàtica, Internet, xarxes socials, xarxes professional, etc.) en la formació i el futur dels joves.
• 1a. aportació: Paper de l’entorn digital en el futur personal i laboral dels nostres fills. Tendències de futur. Ponent: Sra. Dolors Reig Hernández.
• 2a. aportació: Les TIC en el sistema educatiu. Present, futur, avantatges, desavantatges i possibilitats. Ponent: Sr. Boris Mir.
• 3a. aportació: TIC, fills i pares. Què fan amb les TIC els nostres fills i com combatre-ho. Ponent: Sr. Eugeni Cabré.
• Torn de preguntes i col•loqui.
• Clausura a càrrec de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, el Sr. David Rovira.
• Pica-pica final.
______________________________________________________
La raó que ens ha portat a fer-la és intentar aportar una mica de llum sobre l’ús de les noves tecnologies en la formació dels joves. A finals de l’any passat vàrem fer una enquesta als pares, alumnes i professors del centre i es va evidenciar, principalment, el desconcert que hi ha envers aquest tema i el desconeixement de les seves possibilitats. Per això ens hem animat a organitzar-la.
Així doncs, per una banda, necessitem respondre les següents preguntes: Quin serà l’efecte de l’entorn digital en el futur dels nostres fills? Què es trobaran com a futurs adults? I com a futurs professionals? És realment important que comencin a entendre les regles de joc d’aquest nou entorn en l’aula?
Per a aquesta xerrada, hem buscat un conferenciant que tingui el tarannà de l’empresa i la visió del futur laboral. Hem trobat una professional freelance que actualment col•labora cada dilluns parlant sobre TIC i xarxes socials en el programa de ràdio Hoy por hoy de la Cadena Ser. Aquesta és la Dolors Reig. Adjuntem el currículum al final.
Per altra banda, també tenim la inquietud de conèixer la visió que hi ha sobre aquests temes des de dintre mateix del sistema educatiu. Per aquest motiu, vàrem invitar un reconegut coneixedor d’aquest món. Boris Mir ens explicarà el present i el futur que poden oferir les TIC en l’ensenyament des de la mateixa línea de foc (actualment és professor d’Institut i, fins a l’any passat, va participar activament en la implantació del programa 1x1 a les escoles). Adjuntem el currículum al final.
I, per últim, el cap del Departament d’Informàtica de l’Institut Joan Amigó, Eugeni Cabré, ens explicarà com es desenvolupa, en el dia a dia i a l’aula, la implantació d’aquesta prometedora però, a la vegada, inquietant nova tecnologia. També ens donarà pautes de com guiar, controlar i ajudar als nostres fills.
Com ja sabeu, el món que tindrem dintre de molt poc estarà, essencialment, interconnectat per xarxes socials, TIC i entorn digital, tant pel que fa a la vida professional com a la personal. Per aquest motiu, creiem molt interessant que ens ho expliquin als pares, alumnes i professors de qualsevol cicle formatiu. Si formeu part d’algun d’aquests col•lectius, ens plau invitar-vos a seguir-la presencialment el proper dia 10 d’octubre a les 18.30 h a l’auditori Carulla Font del Casal de l’Espluga de Francolí.


Salutacions,


AMPA Institut Joan Amigó
Bloc: ampajoanamigo.blogspot.com o també buscant “ampa joan amigo” al Google
Facebook: http://www.facebook.com/groups/142176139208194/
Web institut: www.insjoanamigo.catCurrículum Dolors Reig (extret directament de la seva web)

Sóc Dolors Reig, psicòloga social i editora principal d'aquest espai. Després d'uns 15 anys dirigint centres, programes i projectes de formació, treballo actualment com a freelance, professora, conferenciant, consultora i gestora de formació en diferents empreses, institucions, universitats i escoles de negoci (Postgrau Xarxes socials Universitat Oberta de Catalunya, Grau d’Educació Social a la mateixa Universitat, etc.).
Participo freqüentment com a ponent en diferents esdeveniments, jornades, congressos, sobre els temes en què investigo i sóc formadora: innovació social, entorns col•laboratius, dinamització de comunitats, xarxes socials, tendències web, empresa 2.0, social media, entorns personals d'aprenentatge, educació 2.0, innovació educativa, cibercultures, etc.
Pel que fa a formació acadèmica tradicional, sóc llicenciada en Psicologia, postgrau en Inserció Sociolaboral, màster en multimèdia, disseny i desenvolupament web, i actualment reprenc el de Doctorat en Societat del Coneixement de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
A la xarxa, formo part de diverses comunitats, comitès científics d'experts en mitjans socials, educació, tendències de futur al web, etc. amb els quals estudio amb profunditat els temes dels quals parlo cada dia en aquest blog.
Pel que fa a empreses, he treballat durant anys coordinant i dirigint entitats i companyies de formació, orientació laboral i aprenentatge electrònic.
Pel que fa a publicacions, destacaria diferents aportacions en llibres sobre models d'open social learning (aprenentatge social obert), ples, web social, dinamització de comunitats, community management, etc.
Apareixen en treballs publicats per la Fundació Telefònica, Colectivo Zemos98, la Generalitat de Catalunya, etc.
També formo part de diferents comitès científics -editorials en àmbits de pensament, coneixement, innovació, cultura, web, etc.
Col•laboro de forma puntual amb diferents mitjans tradicionals (premsa, televisió, etc.). Destacaria entrevistes a El Periódico, Diari Avui, BTV, ADN, ABC, TV3, L'Opinió de Canàries, Ràdio Estel i diverses Revistes especialitzades en Sociologia, Orientació laboral, E-learning, Sector educatiu, etc. (Professions, Història i Vida, Educació 3.0, etc.).
Actualment col•laboro cada dilluns, parlant sobre TIC i xarxes socials, en el programa de ràdio Ara com ara de Cadena Ser
Dolors Reig Hernández.
Experta en comunitats, xarxes socials, social media, tendències web, innovació social i educativa
Consultora / Colaboradora docente CTIC Educación Social, Posgrado Redes Sociales y Comunidades
Universitat Oberta de Catalunya

Twitter: @dreig, Blog Profesional: El caparazon


Currículum Boris Mir:

Llicenciat en Història de l'Art, professor d'Educació Secundària i formador de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha participat en projectes d'innovació educativa al voltant de l'avaluació formativa, les habilitats cognitivolingüístiques, les estratègies d'aprenentatge i la gestió social de l'aula.
Ha treballat al Servei de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement en el desenvolupament de les competències digitals i ha format part de l'equip responsable del Projecte eduCAT1x1 al Servei d'Innovació i Recerca Educativa del Departament d'Ensenyament. Actualment és professor i coordinador TIC de l’Institut Escola Les Vinyes a Castellbisbal, un centre de nova creació.

Pàgina professional: http://www.xtec.cat/~bmir/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada