AMPA Institut Joan Amigó (L'Espluga de Francolí)

divendres, 24 de maig de 2013

L’Oficina Jove organitza un camp de treball per recuperar l’antic camí ramader del monestir de Poblet a Prades


Bon dia,

Us adjuntem la informació sobre el camp de treball jove que hem organitzat aquest estiu l’Oficina Jove i el PNIN de Poblet.

Dilluns, dimarts i dimecres de la setmana vinent farem reunió-presentació a Montblanc, l’Espluga de Francolí i Vimbodí.

Us agrairíem que feu difusió de l’activitat.

Més informació:

L’Oficina Jove organitza un camp de treball per recuperar l’antic camí ramader del monestir de  Poblet a Prades

L’Oficina Jove de la Conca de Barberà i el Paratge d’Interès Nacional de Poblet organitzen un camp de treball juvenil de l’1 al 12 de juliol per recuperar part del l’antic camí ramader del monestir de  Poblet a Prades.

El treball consistirà en la neteja, el condicionament d’espais i el desbrossament de diversos trams del camí. També està previst obrir un nou tram d’aquest. Són feines que no requereixen el coneixement d’habilitats especials. Per fer-les, es comptarà amb la presència de persones amb coneixements tècnics de les accions a realitzar.

A través del camp de treball es vol desenvolupar entre els joves uns coneixements i uns valors implícits d’una manera vivencial, solidària i pedagògica. També s’han previst una sèrie d’activitats lúdiques relacionades amb el medi ambient i la tradició cultural del territori.

El participants hauran de ser joves de 14 a 18 anys. Els preu de l’activitat és de 10€ i les inscripcions, que es realitzaran a l’Oficina Jove (c. Sant Josep, 18) amb número limitat finalitzaran el proper 21 de juny.

Presentacions a Montblanc, l’Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet
Per donar a conèixer l’activitat es realitzaran presentacions a:
Montblanc, dilluns 27 de maig a les 19h a la biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles
L’Espluga de Francolí, dimarts 28 de maig a les 19h a l’auditori del Casal
Vimbodí i Poblet, dimecres 29 a les 19h a l’ajuntament

L’Antic camí ramader
Antigament, nombroses carrerades creuaven la Conca de Barberà, tot portant ramats amunt i avall a la recerca de pastures fresques. Aquests camins, que no només utilitzaven els pastors, s’han perdut pel desús en moltes parts del territori.
El Paratge Natural de Poblet s’ha proposat recuperar el camí ramader que va del Monestir de Poblet a la vila de Prades, passant per la vall de Torners, amb la finalitat de posar en valor un actiu patrimonial. Marges de pedra seca, antigues places carboneres, petites mines a cel obert ens recorden que aquest territori estava ben viu fins fa no masses anys.

Conscients que a ben segur només seran els caminadors els qui transitaran per aquest sender, la idea és recuperar el camí mitjançant la col·laboració d’entitats i voluntaris. Aquest és un patrimoni de tots i participar en la seva recuperació és una activitat lúdica i cultural de gran interès.


Gràcies.

Judit Albalat Gao
Serveis de Joventut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada